Tervetuloa! Welcome! Bienvenue! Benvenuto! Välkommen!

Toivon, että viihdytte!
Hope, that you enjoy!
maanantai 8. marraskuuta 2010

Vähän jo joulua - Little bit Christmas

Nyt alkaa meilläkin joulun valmistelu. Meillä on tapana valmistella joulu hyvissä ajoin ja nauttia sitten joulua edeltävinä päivinä leppoisasta ja rauhallisesta tunnelmasta.

Kodin koristelu on meillä muotoutunut sellaiseksi, että lokakuussa aletaan pikkuhiljaa muuttaa tekstiileiden ja pienesineiden värejä tulevan joulun väreihin sopiviksi. Mitään varsinaisesti jouluista ei vielä tässävaiheessa oteta esille, vaan nautitaan kynttilöistä ja syksyisen luonnon antimista kukkien ohella.


Marraskuun toisella viikolla ryhdymme tositoimiin. Silloin tarkistan vanhat koristeet ja teen tai hankin uusia tarpeen mukaan. Meillä on pitkät perinteet koristelussa, joten aika vähän tulee hankittua uutuuksia, joka vuosi kuitenkin jotakin.
 
Ensimmäisenä adventtina otamme esiin kynttelikön ja puisen enkelin. Joulukuun alussa keittiöön saapuu leivontavahti eli keraaminen joulumuori hellan viereen. Samalla otan perinteiset joulupatalaput esiin. Kodin kukissa alkaa myös näkyä joulu. Yleensä teen tässä vaiheessa jonkinlaisen asetelman ruokailutilaan.

Tästä eteenpäin, pikkuhiljaa, pukeutuu kotimme jouluun. Joulukuusi tuodaan sisään vasta aattoaamuna ja se koristellaan joulupuuron syönnin jälkeen niin, että perinteisen joulurauhan julistuksen voi kuunnella kuusta katsellen ja glögiä juoden.

Kuvissa on vuosia sitten tehtyjä ristipistotöitä. Yläkuvaan olen ottanut mallin muistaakseni Suuresta Käsityökerholehdestä. Olen käyttänyt näissä kaikissa ylijäämälankoja, joita on sattunut kotona olemaan. Kankaat ovat pellavaa.

Tonttuaiheen mallin olen matkinut vapaasti soveltaen jonkin ristipistokuvaston kuvasta. En muista mistä. Tästä ajattelin tehdä tyynynpäälisen. Suunnittelu on vielä vähän vaiheessa. Näytän kuvan, kunhan saan valmista aikaiseksi.

Samoista kätköistä löytyi myös näin kesäinen pistelytyö. Tästäkin saa tehtyä tyynyn, mutta tämän valmistuksen jätän odottamaan kevättä. Nyt keskityn talvisempiin puuhailuihin.

Mukavia joulun valmisteluhetkiä teille kaikille!

Have many nice preparation moment before Chirstmas!

Seija

8 kommenttia:

 1. Tuo tonttuliina on aivan ihana! Nyt tuntuukin jo jouluisemmalle, kun on lunta :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita pistelytöitä!!
  Meilläkin tuodaan kuusi aattoaamuna sisälle. Sen koristelu on ollut sitten lasten homma.
  Saatiin tännekin lumipeite maahan niin alkaa joulutunnelma pikkuhiljaa hiipiä tännekin.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Voi kun mukavat perinteet teillä Joulun valmistelussa! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä ajatus valmistautua jouluun ajoissa ja pikku hiljaa. Kamalinta on viime hetkien paniikki! Kunpa pystyisi pitämään jonkinlaisen aikataulun valmisteluissa!

  VastaaPoista
 5. Ihania ristipistotöitä.

  Pikkuhiljaa joulu lähestyy ja mieli tekee jo vähän laitella sitä esille.

  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 6. Myös täällä valmistellaan hiljalleen joulua.
  Nyt olen vain saanut vuosisadan flunssan ja päivät kuluvat petillä... mutta toivottavasti tämä tästä ja saan jatkaa jouluisia juttujani.
  Ristipisto työsi ovat kauniita.

  Lämpimin terveisin Jaana

  VastaaPoista
 7. Minulle joulu tulee aina yhtä yllättäen. Tarkoitan sitä, että harvoin ehdin valmistella sitä niin hyvin kuin toivoisin ehtiväni. Mutta joulua on kiva laittaa. Meillä ei ole siihen kyllä mitään aikataulua tai järjestystä. Ristipistotyöt ovat kauniita.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Mari ja Irma:)

  Sanna-Mari: :)

  Sirkka: Juuri viimehetken paniikin välttääksemme opettelimme aikoinaan kolmen lapsen kanssa nykyisen tavan. Kun ensimmäisen kerran kaikki oli valmiina kahta päivää ennen aattoa, menimme lasten kanssa kaupungille katselemaan ihmisten kiirettä. Istuimme kaakaolla ja söimme suklaata ja juttelimme kaikessa rauhassa ja nautimme :)

  JaanaElina: Kiitos:)

  Toivottavasti olet jo tervehtynyt Jaana :)

  Kirjailijatar: Jokainen tekee joulun omalla tavallaan ja joikaisen tapa on juuri hänelle se paras :)

  VastaaPoista

Hei kaikki kävijät, ilahdun kommenteistanne.
Hello, your comments make me happy.

Welcome,

Seija