Tervetuloa! Welcome! Bienvenue! Benvenuto! Välkommen!

Toivon, että viihdytte!
Hope, that you enjoy!
sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Piha ennen talvilepoa - Backyard before winterHei blogiystävät!

Olen unohtunut kodin syyskunnostukseen niin, että blogin päivitykset ovat jääneet tosi vähäisiksi. Meillä ovat huonekalut vaihtaneet paikkoja, olen maalannut eteisen ja keittiön seinät, sisustanut etuterassin syyskuntoon ja singahdellut tapani mukaisesti asiasta ja paikasta toiseen.

Hiukan ovat järjestelyt vielä vaiheessa ja valmistuvat kaikki suht´samaan aikaan, joten saatte kuvia nähdäksenne kohta enemmänkin. Tämän postauksen kuvat ovat pihalta ennen syyssiivoilua ja kalusteiden huoltoa. Kuvien latauskin onnistui tällä kertaa ihan nopsasti. Liekö tuossa bloggerissa vain tilapäisiä häiriöitä, toivottavasti:)

Hello my blog friends! I have been forgotten in my decoration works and so I failed this blog. I´ve paint walls of our kitchen and outer hall, change order of furnitures, decorating our entre and many other place. I´ll show photos of them nearly days. Photos of this text are from our garden berofe we pick those furnitures and put them in the stock.
Takapihan ruusut ovat innostuneet kukkimaan uudelleen. Europenassa on valtavasti kukkia ja uusia nuppuja kymmenittäin.

Roses in the backyard blossom again. This is Europena.Haen niitä kohta sisälle sulostuttamaan sunnuntaitamme.
Many buds are waiting to open out. I`m going to pick some of them.
Myös keltaiset jaloruusut kukkivat uudelleen.
Yeollow roses blossom too.Krassit ovat innoissaan vallanneet koko penkin ja kukkivat täysillä. Siemeniä ei näy vielä lainkaan. Toivottavasti ehtii siementää ennen kovien pakkasten tuloa, että saan ensi kesän siemenet talteen.

Cresses have conquer the hole flowerbed. I hope that I´ll get seeds of it for next summer.Sitruunamelissa, kynteli ja kehäkukat kukkivat myös. Niistäkin saa kivoja kimppuja somistuksiin.

Lemon balm, savory and marigolds are blossom too. I´ll pick litlle bouquets and use them like decoration.Tämän kukan nimeä en tiedä. Sain sen alun naapurilta, joka oli saanut sen taas joltain muulta. Mikäli tunnistat kasvin, olisi kiva tietää sen nimi.

I don´t know the name of this flower. Do you? Sinipallo-ohdake on kuivan paikan kasvi ja on kukkinut heinäkuusta asti. Sen kukinnot ovat nyt jo roskaisen näköisiä.

This is blue ball thistle. I translate the names straight and it´s probably wrong in English.Tässä on The President -jalokärhö. Jouduimme siirtämään sen ritilän toiselle puolelle terassin kunnostuksen yhteydessä. Siirto tapahtui nuppuvaiheessa ja luulin, ettei se kukkisi lainkaan. Yhden kukan kuitenkin teki ilokseni. Kun suojaan sen hyvin talveksi niin saan nauttia ensi kesänä kahdesta kukinnasta: vanhoilla versoilla kesäkuussa ja uusilla heinä-elokuun taitteessa.

This is The Presidet -climber. I moved it when it had buds and I´m amazed that it blossom.Pihan pensaista osa on hienossa ruskassa. Aika monet kasvit innostuivat sateiden alettua uuteen kukintaan. Toivottavasti se ei haittaa niiden talvehtimista.

Nyt lähden pesemään kynttilöille lasipurkkeja ja viimeistelemään sisustuksia. Oikein mukavaa sunnuntaipäivää teille kaikille. Palaan pian :)

Now I go to dish some glasspots and put candels in them. Have very pleasant sunday! I´ll been back soon :)

Seija

9 kommenttia:

 1. Heips :) Eka kertaa eksyin tänne selvästi ahertavan naisen blogiin! Mukavaa sunnuntai iltaa sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Kivoja syksyn kuvia. Tuo kukka on nukkapähkämö..ainakin silla nimellä olen sen meidän pihalle saanut.

  VastaaPoista
 3. Hämmästelen joka kerta pihoja joissa on vielä vaikka mitä ihanaa tähän aikaan...tarttis varmaan tehä omallekin pihalle jotain...se nuupahtaa aina elokuulla jo :P :D

  VastaaPoista
 4. Hei-
  pitkästä aikaa täällä...touhukasta syksyn jatkoa :)

  VastaaPoista
 5. Ihanan paljon kukkijoita siellä vielä!!
  Kärhöt on sitten kauniita!
  Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Vau pihastasihan löytyy vielä vaikka mitä kukkia!!!
  Myös täällä oltu pihalla laittamassa sitä syksy kuntoon.
  Mukavaa sunnuntai iltaa sinulle!!
  Jaana

  VastaaPoista
 7. kaunis piha♥

  mukavaa uutta viikkoa.touhua on sielläkin ihan kiitettävästi.laitahan kuvia sitten.

  VastaaPoista
 8. Voi yhtyä Sanna-Marin kirjoitukseen, että hämmästelen näin ihania syksyisiä pihoja, kun vertaa omaamme. Pienenä puolustuksena pidän sitä, että syksyllä maasta nousee paljon pienen pieniä polttiaisia ja niille olen tosi allerginen. Pitäisivät edes ääntä niin kuin hyttyset, mutta kun ovat niin hiljaisia ja olemattoman pieniä.

  VastaaPoista
 9. Hei Riitta, kiva kun poikkesit. Pistäydyn katsomassa myös sinun blogiasi.
  Krisse: Kiitos kukan nimestä :)
  Sanna-Mari: Tänä vuonna on ollut kukinta jaksottaista. Helteiden takia syyskukkijatkin kukkivat hetken villisti ja sitten ei kukkinutkaan mikään vähään aikaan. Syyskuun alussa aloittivat ruusut uudelleen ja krassit piristyivät :)
  Anne: Kiva kun kävit :)
  Irma: Kiitos:)
  taburetti: Kiitos Jaana :)
  JaanaElina: Kiitos. Touhua kyllä riittää :)
  Hanne: Kiitos. Olen ollut kyllä todella laiska puutarhuri nyt syksystä. Enemmän olen vaan nautiskellut aiempien vuosien istutuksista :)

  VastaaPoista

Hei kaikki kävijät, ilahdun kommenteistanne.
Hello, your comments make me happy.

Welcome,

Seija