Tervetuloa! Welcome! Bienvenue! Benvenuto! Välkommen!

Toivon, että viihdytte!
Hope, that you enjoy!
sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Elämää - Life


Elämä on kummallista! Joskus se näyttää sujuvan hyvin mallikkaasti ja antavan iloa ja hyvää mieltä monelta kantilta. Sitten HUPSKEIKKAA ja kaikki onkin sekaisin. Minulla on ollut tällainen "hupskeikkaa"-viikko. Nuorimmaisellani on ollut vaikeita asioita elämässään ja hän on tarvinnut paljon vanhempiaan, vaikka aikuinen onkin.

Huolta ja väsymystä tasoittaaksemme päätimme mieheni kanssa järjestää itsellemme rentouttavan illan: Hyvää ruokaa ja juomaa jääkaappiin, sauna lämpiämään ja lenkille raikkaaseen syysiltaan. Kotiin tultua saunaan ja sitten ruokailua kynttilöiden ja takan valossa. Se tuntui tosi hyvältä suunnitelmalta ja suunnistimme jo valmiiksi hyvällä mielellä lenkkipolulle.

Virkistyneinä palailimme ja avasimme ulko-oven ja APUA!!!! Meitä vastaan pöllähti mustaa, paksua savua!!!! Syöksyimme molemmat suoraan saunalle. Vastassa oli musta seinä, siis savuseinä. Käsikopelolla avasimme pikaisesti pukuhuoneen oven ulos ja haparoimme tarkastamaan saunan kiukaan tilanteen.

Uskomatonta, mutta pelti oli vain vähän raollaan. Mieheni on aivan varma, että hän avasi sen kunnolla ennen tulien tekoa. Meillä on ollut aina puukiuas ja puu-uuneja ja takkoja. Olemme tuhannet kerrat lämmittäneet niitä ja tätäkin saunaa. Ja nyt kävi näin! En keksi mitään muuta syytä kuin sen, että stressin takia ajatus on muualla eikä toiminta ole niin tarkkaa kuin normaalisti.

Rentouttava ilta vaihtui kylmään,  savuiseen ja tuskastuneeseen iltaan. Olin juuri edellisviikolla saanut eteisen seinät maalattua ja kalusteet uusille paikoilleen. Sitä edeltävällä viikolla olin siivonnut kodinhoitohuoneen ja pukuhuoneen, joka on myös meidän pukeutumishuoneemme. Näissä kahdessa tilassa ovat kaikki käyttövaatteemme, iso osa liinavaatteita ja myös kaikki ompelutarkikkeeni. Nyt siellä olivat myös kahden kurssin työtarvikkeet.

Silmät kirvellen tuuletimme koko asuntoa kaiken iltaa. Ulkona lämpötila laski kohti nollaa ja taivaalta tuli räntää! Onneksi on iso katettu terassi talon suojaisalla takapihalla. Viritimme sinne pyykkinarut ja kannoimme kaikki vaatteet henkareineen pihalle. Toivoin, että kaappien ovet olisivat suojanneet niitä niin paljon, ettei kaikkea tarvitsisi pestä. Muutenkin tyhjensimme pahimmin savustuneet saunan, pesuhuoneen, pukuhuoneen, kodinhoitotilan ja ulkoeteisen tavaroista. Terassit näyttivät muuttokuormalta!!! Kuvia olisi nyt jälkikäteen ihan kiva olla, mutta tilanne oli niin akuutti, ettei siinä kamera mielessä käynyt.

Väsyneenä ja hämmentyneenä söimme savuiset shaalit harteillamme salaattia puolilta öin ja sitten painelimme nukkumaan yläkertaan, joka onneksi ei ollut aivan yhtä savuinen kuin alakerta.

Aamu alkoi lasillisella vettä. Sitten pesukone pyörimään ja harjat ja pesuaineet kehiin. Pesimme kaikkien viiden huoneen seinät, katot ja lattiat. Kuurasimme kaikki kalusteet. Mies pesi kiukaankin. Haju miedontui huomattavasti, kun saimme noen pois kalusteista. Huh, mikä homma! Koko päivän pakersimme ja illalla kaaduimme rättiväsyneinä sänkyyn. Seuraavana päivänä taas jatkettiin. Pyykkiä on pesty enemmän kuin 20 koneellista. Tolua on käytetty 2 pulloa, ikkunan pesuainetta pullollinen, tuuletus jatkuu edelleen. Eilen pesin hallin katon ja seinät. Pikkuhiljaa on käytävä läpi kaikki ison talon pinnat ja koko ajan nenässä haisee savu.

Olin sopinut näyttelyn pidosta marras-joulukuussa paikallisissa kirjastoissa. Jouduin perumaan sen tapahtuneen vuoksi. Osa töistä on savusia ja aika menee asunnon puunaamiseen. Kaikki edeltävien viikkojen työ sisustuksen parissa menee uusiksi. Joka ainoa tavara on pestävä ja kuluu varmasti pari viikkoa, ennenkuin nenäni hyväksyy asunnon hajun normaaliksi. TULIHAN KUNNOLLA TEHTY JA TARPEEKSI VARHAINEN JOULUSIIVOUS!!!!

Ja kun alkaa tapahtua, niin sitten tapahtuu! Päätin tänään pitää taukoa puunaamisessa ja käydä katsomassa äitini ja isoäitini haudat talvikuntoon. Tarvikekassit käsissä kuljin hautuumaan alas viettävää polkua ja HUISKIS!  Siinä minä olin vatsallani märässä maassa, suu täynnä hiekkaa, nenä ja ylähuuli rikki, vasen ranne vääntyneenä, vasen polvi kipinöiden ja vaatteet ravassa. Kolme kassia tavaroineen huiskin haiskin pitkin polkua. Polulla olleen kiven päällä oli irtonaisia lehtiä, jotka peittivät kiven. Astuin siihen ja lehdet luistivat jalkani alta. Mitään ei ilmeisesti ole isommin rikki, koska sain kaksi hautaa kunnostettua ja itseni kunniakkaasti kotiin. Ranne ja polvi ovat turvoksissa, mutta liikkuvat, eivätkä kipuile pahemmin. Naaman ruvet saa meikillä piiloon ja ne paranevat viikossa.

HUHHUHHUIJAAA!!!! On jotenkin voipunut olo. Mutta elämässä on hyvääkin. Lapseni on saanut asiansa järjestymään. Pikkuprinsessa tulee huomenna katsomaan mummia ja vaaria. Aikatalut väljentyivät näyttelyn peruunnuttua eivätkä hiuksetkaan haise enää savulle!!!

Kuvat ovat alakerran vierasvessasta. Huvittavaa laittaa niitä tällaiseen tarinaan, mutta elämään nyt vaan mahtuu kaikenlaista yht´aikaa :)))

Tälläkertaa en jaksa kääntää englanniksi. Toivotan teille rentoa ja ennenkaikkea savutonta viikkoa :)))
Seija

19 kommenttia:

 1. Voi mitä hurjia juttuja!
  Kyllä stressi vie sitä huomiokykyä uskomattoman paljon ja sitten saattaa käydä näin. Toivottavasti epäonni on nyt kääntynyt! Voimia ja halauksia :)

  VastaaPoista
 2. Mahto pelästyttää kun kotiin tulitte. Onnee kuitenkin onnettomuuksissa. Toivotaan, että savun haju laantuu pian!

  VastaaPoista
 3. Voi mahotonta, mitenkä voi tapahtua noin paljon yhdelle ihmiselle noin pienellä aikaa. Savun hajua on kyllä vaikea saada pois vaikka kuinka tuulettaa.Muistan lukeneeni jostain, että etikka veisi savun hajun pois päivässä.Siis etikkaa kaadetaan matalaan astiaan ja viedään astia tai astiat kaikkiin niihin huoneisiin mihin haju on levinnyt.
  Parempaa alkanutta viikkoa:)

  VastaaPoista
 4. Onneksi ei kuitenkaan mitään vakavampaa sattunut.Ja sinäkin olet kunnossa kaatumisen jälkeen.

  Joskus on kummallista kun alkaa tapahtumaan,niin sitten tapahtuu ja kunnolla.

  Parempaa viikkoa toivotellen.

  VastaaPoista
 5. No johan teillä on sattunut ja tapahtunut.
  Mikä siinä onkin, että kun alkaa tapahtumaan niin tuntuu, että harvoin yksi ilman toista ja toinen ilman kolmatta.
  Onneksi olette selvinneet kaikesta... mutta kauhean työn olette tehneet kotinne kanssa.
  Toivotaan, että tästä suunta olisi parempaan!
  Mukavaa uutta viikkoa!!
  Jaana

  VastaaPoista
 6. Huh, sentään, miten ikäviä yllätyksiä. Onneksi teillä voimat riittivät talon puhdistamiseen, eikä mitään ilmeisesti tuhoutunut lopullisesti. Toivottavasti tuossa nyt tuli onnettomuuskiintiö hetkeksi täyteen.

  VastaaPoista
 7. No on sulla ollut yhdelle viikonlopulle kerrakseen harmeja. Mutta toivotaan, että siitä sitten kuitenkin kaikki muuttuu iloksi, yleensä asioilla on tapana järjestyä hyvin päin. Ja tosiaan tulipahan tehtyä se joulusiivous ihan ajoissa.
  toivotaan, että et satuttanut itseäsi pahemmin ja olet nyt jo hyvässä iskussa.
  Kaikesta huolimatta mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
 8. Huhhuijaa sentään!!
  Mutta tosiaan,tulipa joulusiivot jo tehtyä!Voin kuvitella ettei se haju ihan hetkessä katoa nenästä!:P

  VastaaPoista
 9. Voi harmi! Kylläpä on sattunut kaikenlaista harmia!!

  Jospa tää viikko olisi parempi!!Toivotaan, tsemppiä!!

  VastaaPoista
 10. Voi itku! Savun haju on tiukassa. Meillä on sattunut vain hiukan pienempiä juttuja, mutta haju on ollut aika tuntuva jonkun aikaa. Mutta onneksi se sitten kyllä lopulta katoaa!! Ja tosiaankin voit nyt sen suhteen huokaista, että joulusiivousta ei todellakaan tartte tänä vuonna ajatellakaan!!! Otat sitten siinä kohtaa levon kannalta, kun muu Suomi puunaa ja jynssää..

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Onpa teillä ollut harmia kerrakseen!! Voin vain kuvitella miltä on tuntunut tulla lenkiltä kotiin ja avata ovi, on varmaan pelästyttänytkin kunnolla.
  Sitten vielä kaaduit, toivottavasti voit jo paremmin!
  Tsemppiä teille!!

  VastaaPoista
 12. Kiitos teille kaikille myötätunnosta ja kannustavista kommenteista. Lääkäri vahvisti, ettei luita ole rikki ja sanoi tukisiteen ja kipulääkkeen olevan paikallaan käden kanssa.

  Hannelle kiitos etikkavinkistä! Se todella toimii!!!! On jo paljon parempi tuoksu tuolla saunan puolella :)

  VastaaPoista
 13. Voi sentään, teillä oli liian rankka viikko :(. Todella kurja kuulla, onneksi ehditte ajoissa kotiin, eikä käynyt pahemmin. Mutta uskomaton homma teillä ollut siivouksen suhteen, ei ihan pikku juttu.

  Parempaa tätä viikkoa!

  VastaaPoista
 14. No voi että! On sattunut ja tapahtunut... Parempaa viikkoa sinne :)

  VastaaPoista
 15. Oi, että voikin! Kyllä elämä joskus koettele tällaisilla sattumuksilla. Mutta aivan hienosti toimitte! Ei auta kuin alkaa toimimaan tuollaisen vastoinkäymisen edessä. Joulusiivouskin siinä samalla ja nyt jo varmaan voitte tapahtumalle nauraakkin.

  VastaaPoista
 16. Jopas teille on sattunut ja paljon. Hirmuinen urakka siivota koko kämppä...ja se haju, ei varmasti helpolla haihdu.
  Parempaa viikkoa toivotellen
  -kisu-

  VastaaPoista
 17. Voih, en edes tiedä, mitä sanoisin. Joskus sitä vain tuntuu sattuvan kaikkea ihan yhtä aikaa! Onnea ja voimia sinne! Niin ja onpahan sitten puhdasta, jos ei muuta...

  VastaaPoista
 18. Kiitos teille kaikille ihanan myötätuntoisista kommenteista!!! Olette ihania!!!

  VastaaPoista
 19. Voi teitä ihmisparkoja, ei varmaan paljon huumorinkukka kukkinut. Itseäni rupeen melkein ottaan päästä teidän vuoksi että miten voikin...
  No tunnut selvinneen ilman suurempia traumoja kuulostat ainakin ihan positiiviselta,hyvä Seija.
  Lämmin halaus pahimpaan ketutukseen ja hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista

Hei kaikki kävijät, ilahdun kommenteistanne.
Hello, your comments make me happy.

Welcome,

Seija