Tervetuloa! Welcome! Bienvenue! Benvenuto! Välkommen!

Toivon, että viihdytte!
Hope, that you enjoy!




torstai 19. elokuuta 2010

Vauhdikas päivä - Eventful day


Ihan ekaksi kiitos edellisen postauksen kommentoijille. Toivottavasti ette kyllästy, kun taas laitan laatikkokuvia :)

Tänään on tapahtunut paljon. Heräsin jo viideltä .. älkää kysykö miksi .. en tiedä! Olisi nukuttanut, mutta ei vaan saanut nukuttua. Joskus näin. Kun ei kerran uni tullut niin päätin ryhtyä töihin.

Eiliseltä oli valmiiksi maalattuja tavaroita, joihin piti laittaa tekstit. Yllä oleva on leipälaatikko, niinkuin varmaan arvasittekin.
Se on aikoinaan saatu joululahjaherkkujen pakettina ja välillä se on palvellut avainkaappina. Vintistä sen kaivoin, pesin ja kuurasin kristallisoodalla. Sitten hioin, vedin alusmaalin ja vielä pinnan. Hionta ja teksti ja vielä tekstin hionta. Huh, aika monta työvaihetta jokaisen tavaran käsittely vaatii. Valmiin pohjalle laitoin sinivalkoruudullisen leipäliinan. Tuli oikein soma ja sopii meidän vaalennettuun keittiöön.

Sitten maalasin tekstit näihin kyltteihin.

Kuva on huonolaatuinen, sorry. Otin sen aikaisin aamusta ulkosalla ja laiskotti niin, etten viitsinyt säätää kameraa.

Kiekot on sentin paksuista puuta, halkaisija 13 cm. Ripustuksena paksua köyttä. Ostin ne kirppikseltä 20 senttiä kappale samoinkuin seuraavankin. Ovatkohan olleet jotain pannunalusia? Nämä löysivät myös heti paikkansa.

Tämä seilaa tilanteen mukaan paikasta toiseen.

Ja sitten vielä yksi laatikko. 

Tämän on tehnyt keskimmäinen poikani ala-asteella. Alunperin tuossa ovessa oli lukkokin, mutta oli niin hurjan näköinen, että jätin sen pois. Vintin romukasasta pelastin tämänkin. Tähän mahtuu hyvin vaikka pitkiä kynttilöitä. Niitä siihen jo illansuussa sovittelinkin.

Nämä tehtyäni maalasin taas lisää. Laskin, että olen käsitellyt kaikenkaikkiaan jo yli 40 eri esinettä, joten teille on näytetty vain murto-osa :)

Mulla on tilapäinen verstas terassilla ja se näyttää karseelta... siis se terassi, vaikka kyllä se verstaskin on yhtä karsea. En viitsi laittaa edes kuvia, niin romuinen on!

Romuisuutta lisää se, että isäntä innostui korjaamaan ja pintakäsittelemään terassien pintoja. Muut patiot se jo käsitteli aiemmin ja eilen illalla sen piti päästä tuonne takaterassille, jossa mä touhusin. Siinä sitten siirreltiin purkkia ja purnukkaa paikasta A paikkaan B. Sulassa sovussa siinä toimittiin ja oli oikein mukavaa.

Kymmeneltä sain työnalla olevat maalaukset kuivumaan. Sitten hoitelin leipätyötäni kahteentoista. Napattiin vähän lounasta ja soiteltiin lasten kanssa. Yksi oli löytänyt juuri uuden asunnon, hyvä! Toinen tekee Espanjassa vaimonsa kanssa kilpaa töitä. Kertoivat tulevansa lokakuussa käymään Suomessa. Kolmannella on vatsatauti, jonka pikkuprinsessa on varmaan taas kuljettanut tarhasta. Ihmeellistä, miten lapset tuntuu aina lapsilta, vaikka ne on kuinka aikuisia :):)


Sitten tein tällaista soppaa. Tää ei oo hernekeittoa, vaikka erehdyttävästi on sen näköistä. Tästä tuli herkkua, on meinaan karviaismarjahilloa. Oikeestaan aika karseen näköstä :):):)

Hillot tehtyäni hilpasin kauppaan ja kirjastoon. Kaupasta muistin melkein kaikki tarvittavat, paitsi levitteen ja oluen. No, aikuiset pärjää juustolla ja ehkä vedelläkin.

Kirjastosta rahtasin tapojeni mukaan korillisen kirjoja, joista osa on tässä. No voi, onpas mulla tänään huonoja kuvia. Menee kiireen piikkiin :):):)

Näitä mulla ei ole omassa hyllyssä, joten on kiva iltamyöhäsellä selailla ja etsiä lisää ideoita. Vaikka en mä nyt kyllä tarvi niitä lisää, kone käy niin vauhdikkaasti sisustamissaralla, ettei tutut kohta tunnista taloa kun tulevat käymään :):):) Kaikkinensa tää vaalennusprojekti on paljon muutakin kuin vaalentamista. Kaikki tavara leijuu paikasta toiseen :):):)

Ruokaakin laitoin. Vanhanaikasta sapuskaa. Paistettuja possunleikkeitä ja perunasalaattia. Hyvin maistui ahkeroinnin nälkiinnyttämille. Vielä piti hoidella leipätyötä tunnin verran ja sitten päätin kirjoittaa tänne. Ja paljon sepustinkin tällä kertaa. Toivottavasti ette ihan kyllästyneet. Huomenna jatkan taas maalausprojektia, mutta päälimmäisenä mielessä muhii eteisen uusi sisustus. Siitä sitten myöhemmin lisää.

Nyt lähden iltapalalle ja vetäydyn sohvan syliin noiden kirjojen kanssa.

Sulounia teille kaikille! -  Sweet dreams!

Seija

16 kommenttia:

  1. No mutta huh, kyllä sinä olet ahkeroinut kovasti ja hienoja valkoisia juttuja valmistunut! Tekstit on todella kauniin näköisiä! Minulle on käynyt monasti niin, että kun innostun jostain jutusta, niin en malttaisi nukkua ollenkaan. Tuo vaalennusprojekti on kyllä mukaansatempaavaa :) Kirjastosta löytyy nykyään tosi paljon hyviä sisustuskirjoja, mistä löytää aina vain uusia ideoita toteutettavaksi.. Mukavaa viikonloppua ja maalausprojektin jatkoa! :)

    VastaaPoista
  2. Oletpas sinä saanut taas paljon aikaiseksi.Ihan kateeksi alkaa käymään.
    Laatikot ovat ihania sekä muut mitä olet maalannut.
    Saanko kysyä kuinka laitoit tekstit.Onko sinulla sabluuna.Itse en ole koskaan kokeillut laittaa maalaamalla tekstejä.

    Minäkin lainasin kirjastosta kasan kirjoja.Jospa syksyn mittaan jotain alkaisi tekemään.

    Luulin karviaishilloa pinaattikeitoksi,joka on kyllä herkkuani.Varmaan ei hassumpaa hillokaan.

    Oikein mukavaa viikonloppua.Odottelen jännityksellä seuraavaa maalaustaja eteisen muutosta.

    VastaaPoista
  3. Kyllä tässä oikein heikompaa hirvittää, kun olet niin vauhdilla ahkeroinut. Ihania juttuja, olet taitava! :)

    Oikein ihanaa viikonloppua!

    -Päivi-

    VastaaPoista
  4. Hilda: Kiitos taas sanoistasi. Saattaapi olla hyvinkin, että olen niin innoissani, että uni siksi kaikkoaa. Viime yönä nukuin kyllä aiempienkin edestä eli 10 tuntia.
    JaanaElina: Kiitos kehuista. Ei ole sabluunaa. Kirjoitan tekstin tietokoneella ja tulostan. Sitten piirustushiilellä hiukan väritän paperin taustapuolta ja teippaan tekstin maalattavaan pintaan. Sen jälkeen terävällä kynällä piirrän ääriviivat läpi. Hiilipinta toimii siis kalkkeerina. Tämän jälkeen olen maalannut tekstit käsin ääriviivoja myöten hyvin ohutta sivellintä käyttäen. Kun maali on kuiva, voi hiilen pyyhkiä pehmeällä kankaalla tai paperilla pois.
    Päivi: Kiitos! Mukavaa viikonloppua sinullekin :)

    VastaaPoista
  5. Ihan blogi! Kiitos että kävit vierailulla ja olet ilmoittautunut lukijakseni. Näin löysin blogiisi.
    Olet maalannut kaikkea ihanaa! Upeaa jälkeä!!
    Ja ahkera olet kuin mikäkin.

    Oikein ihanaista viikonloppua sinulle!!

    VastaaPoista
  6. Kiva blogi! Tulin heti vastavierailulle ja laitoin itseni lukijaksi :)
    Kylläpäs sinä olet kerkeeväinen. Tosi kivoja tuunaaluja olet tehnyt. Miten sait aikaiseksi noin kauniin tekstin tavaroihin?
    Tarmokasta Viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Ihania juttuja, liityn lukijaksi ja palaan paremmalla ajalla katselemaan tarkemmin..

    VastaaPoista
  8. Kivoja kylttejä kivasti toteutettuna!

    VastaaPoista
  9. ihania nuo maalaukset-millä ihmeellä sait tehtyä noin siistit tekstit?

    VastaaPoista
  10. Ulla-Kristiina: Tervetuloa lukijaksi :) Kiitos kommentistasi ja kehuista :):):)
    allidaalia: Tervetuloa!
    allidaalia ja Mi: Tekstin tekotavan kerroin aiemmassa vastauskommentissa tuolla ylempänä. Siihen vielä lisäksi perfektionistin tarkka käsi:):)
    Heli: Tervetuloa, toivottavasti viihdyt :)
    Elsa: Kiitos!

    VastaaPoista
  11. Taitavaa kädenjälkeä olet saanut tehtyä ja kivoja oivalluksia :)

    VastaaPoista
  12. Sinä ole ollut kamalan puuhakas, ihan kateeksi pistää :) 40 esinettä on nähnyt maalisudin, huhuh. Talo alkaa varmasti pikkuhiljaa muuttaa väriä. On kiva, kun saa aikaiseksi.

    VastaaPoista
  13. Kiitos piipahtamisesta blogissani! Ihastellen katselin kaikkia tuotoksiasi! Upeita! Minulla on ehkä kans vähän tuollainen ihastus kaikkiin teksteihin :o)

    Mukavaa viikonlopun jatkoa!
    -kisu-

    VastaaPoista
  14. Voi miten hyvä, että ymmärsin tulla tänne visiitille. Olet todella taitava tekemään - mitä vaan! Olisin veikkaillut sabloonaa näiden tekemisessä, vaikeampaa (mutta varmasti siistimpää kun osaa) näin. Tykkään kovasti. Meillä olisi muutama huonekalu, joka kaipaisi vastaavaa käsittelyä!!

    VastaaPoista
  15. Marie Elisabeth's rum: Kiitos :)
    Kirjailijatar: Talon vaaleneminen on vielä vähäistä, kun en ole huonekaluja maalannut vielä ainuttakaan. Kaikki mainitsemani esineet ovat suurimmillaan puuarkkuja. Mutta pikkuhiljaa :):)
    Kisu: Kiva kun kävit ja kommentoit, kiitos :)
    Rilla: Kiitos kehuista :) Kiva kun pistäydyit, tule toistekin!:)

    VastaaPoista
  16. Kiva kun johdatit minut blogiisi.
    Käsittämättömän paljon asioita sait aikaiseksi yhden päivän kuluessa. Mutta se on se innostus, joka siivittää menoa - tunnistan sen!
    Upeita ovat kättesi työt.
    Kiva, kun selostit, miten olet tuon kirjoituksen saanut noin nätisti onnistumaan.

    VastaaPoista

Hei kaikki kävijät, ilahdun kommenteistanne.
Hello, your comments make me happy.

Welcome,

Seija