Tervetuloa! Welcome! Bienvenue! Benvenuto! Välkommen!

Toivon, että viihdytte!
Hope, that you enjoy!
keskiviikko 4. elokuuta 2010

Hei maalataan - Let´s paint


Tästä se nyt sitten alkaa! Siis meidän kodin vaalennusprojekti. Olen pähkäillyt asian kanssa keväästä asti ja nyt päätös on tehty.

Kotimme on 80-luvulla rakennettu kaksikerroksinen harjakattoinen keltatiilitalo, jonka ulkoinen ilme on aikamoisen tiukka muiden värien ollessa musta, tumman ruskea ja oranssi. Talon ulkoasuun en kuitenkaan aio nyt puuttua, vaikka sekin muhii mielessäni.

Sisältä talo on 7 vuoden takaisen suuren remontin jäljiltä avara ja vaalea. Panelikatto ja seinät ovat valkoiset ja lattiat pääosin vaaleaa laminaattia. Tekstiilitkin ovat melkein kaikki valkeita.

Miten sitä sitten vielä vaalentaa? No kun kaikki, tai ainakin melkein kaikki huonekalut ovat tummaa tai keskiruskeaa puuta.

Joskus muinoin meillä oli selkeän mustavalkoinen, suoraviivainen sisustus. Sitten minä innostuin vanhoista tavaroista, mutta mieheni ei. Tehtiin kompromisseja: miehen mieliksi tummaa puuta ja uusvanhaa aidon vanhan asemesta. En antanut kuitenkaan periksi, vaan raahasin pikkuhiljaa sukulaisten hylkäämiä vanhoja kalusteita meille. Nyt, vuosikaudet siedätyshoitoa saaneena mieskin on sopeutunut niihin ja tiedän hänen viihtyvän myös kotimme tulevassa olomuodossa.

On kuitenkin muutama huonekalu, jotka jäävät ehdottomasti tummiksi:

1) Joululahjaksi saamani tamminen barokkiruokaryhmä. Sen pöytä on 2 x 1 m + 60 cm jatkopala. Tuolit (6 kpl) on korkeaselkäiset. Istuin ja selkänoja on verhoiltu tummanruskealla nahalla. Sekänojan yläosassa on koristekaiverrukset. Ryhmä on palvellut ennen meille tuloaan eräässä herrojen kabinetissa. Ryhmän ikää en tiedä, mutta se on vanhan ja arvokkaan oloinen.

2) Hääpäivälahjaksi saamani tyylihuonekalut: Suuri astiakaappi, pyöreä pöytä (jatkolevy) ja neljä tuolia.

3) Mieheni mummin keinutuoli.

Ne ovat ja pysyvät tummina tunnesyistä. Näistä huolimatta 157 neliöisessä talossa riittää kalusteita maalattavaksi!

Olen halunnut luoda itselleni mielikuvan tulevasta sisustuksesta ennen maalausurakan aloittamista, jotta olisi visio, jota käyttää runkona työn edetessä. Eli mitä kaikkea maalataan ja mitä voi yleensä maalata? Onnistuuko esimerkiksi Booknäsin keskiruskean lasiovellisen kirjahyllyn maalaaminen kotikonstein? Tai - onko siinä mitään järkeä? No, joku voi olla sitä mieltä, ettei koko projektissa ole mitään järkeä. Entäs sitten musta sähköpiano, joka on peruja pelkistetyltä musta-valkoisesta sisustuskaudelta? Sen maalaaminen tuskin onnistuu ollenkaan. Valkoinen, akustinen piano sopisikin paremmin suunnittelemaani sisustukseen, MUTTA...olen saanut pianon mieheltäni lahjaksi. Voi näitä lahjaksi saatuja huonekaluja ... ne ovat niin ihania ja niin pakottavia!

Vaalennuspäätös on kuitenkin tehty ja toimeen minä tartun. Ensin isken kiinni muutamiin pikkuesineisiin, jotta saan maalarinkäteni veryteltyä. Sitten jatkan vierashuoneen sisustuksen kanssa ja siitä sitten eteenpäin kaluste kalusteelta. Saas nähdä, mitä tästä tulee? Vaaleneeko huusholli vai omat ja miehen ohimohiukset?

Kannustuksia vastaanotetaan :)
Seija

10 kommenttia:

 1. Kokemuksesta voin kannustaa maalaamaan.Meillä on maalattu tammikuusta alkaen.Kaikki seinät,katot,huonekaluja,koriste-esineitä,keittiökaakelit,mitä kaikkea ollaankaan.En ole katunut.Meillä oli sama tilanne,tummaa oli paljon(jopa tummanpunaista seinää) ja mäntypaneelia.Nyt ollaan maalattu seinät ja katot,lattia odottaa vielä,ehkä ensi kesään,jos en aloita huonetta kerrallaan aikaisemmin.Olen vaan vielä tiedoton,pitääkö lattiaa hioa vai voiko maalata lakatun latttian päälle.
  Ilme on kyllä raikastunut.Pitäisi laittaa ennen kuvia joskus blogiin.
  Samalla olen muuttanut sisustusta romanttiseen suuntaan,kantaen kotiin kaikkea sukulaisilta ja kirppiksiltä.

  Toivottavasti tämä litania kannustaa maalaamaan.

  VastaaPoista
 2. täällä ollaan asuttu valkeassa kodissa jo
  niin pitkään ettei alkua edes enää muista...
  ja suosittelen kyllä kokeilemaan, maalaamista vaikka pikkuhiljaa ja oman tyylin löytämistä:)
  valkeudesta huolimatta meillä viihtyy hienosti koko mies sakki,
  mies , pojat 19 ja 14 v ja leevi hännänhuippuna:)

  mukavaa torstaipäivää!
  toivottelee
  päivi
  ukkos-sateen keskeltä

  VastaaPoista
 3. Voi minä tässä innostuin luettuani postaustasi, kuulostaa niin hyvältä nuo vaalennussuunnitelmat!! Kaikkea ei voi eikä tosiaan kannata valkaista, esim. Booknäsin hyllyä tai sähköpianoa enkä itse lähtisi maalaamaan myöskään tyylihuonekaluja ollenkaan. Minulla sama juttu pianon ja muutaman huonekalun kanssa. Ja muutamat tummat huonekalut vaaleiden joukossa näyttävät tosi hyvältä!! Odotan innolla kuvia tulevasta projektistasi!!
  Ihanat nuo aiemman postauksen astiat, kannukin on todella suloisen värinen!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa mukavalle vaalennusprojektisi. Laitahan kuvia edistymisestä.

  VastaaPoista
 5. Minulla samanlaiset vaalennus suunnitelmat mökillä, tosin ruskeiden seinien suhteen... En vaan tiedä koska ne toteutuu.

  VastaaPoista
 6. JaanaElina: Kiitos kannustuksesta. Lähinnä minä näiden huonekalujen kanssa prosessoin, että maalaanko vai en. Kaikki isot pinnat meillä maalattiin jo 7 vuotta sitten, joten aika valkoista meillä on nyt jo :) Romanttista haalin minäkin koko ajan lisää.
  Päivi: Sattuipa sulta sopivasti tuo inspiraatiopostatus. Aivan ihania kuvia! Antaa hyvin potkua tämän homman eteenpäin viemiseen. Kiitos :)
  Hilda, Liisa: Kiitos mukavista kommenteista :)
  Sesse: Huomasin, että suunnitelmien täytyy saada muhia, ennen toteuttamista. Intoa omaan projektiisi!

  VastaaPoista
 7. Kannustusta tulee täältäkin... Pikkuhiljaa ja ajatuksella se on parasta maalaamisessa.

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä vaalennukseen! Liisaa kompaten, odottelen minäkin kuvia projektin edetessä.

  VastaaPoista
 9. Siitä vaan pensseli käteen ja hommiin. Jos tuolta tuntuu, on hyvä ryhtyä tuumasta toimeen. Se sähköpiano ei tosin taida onnistua, mutta muuten. Voihan se olla, ettei ihan kaikkea edes tarvitse maalata, että rupeaa näyttämään hyvältä jo ennen urakan loppua.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Elsa kannustuksesta. Olen muhittanut tätä niin kauan, että nyt kun päätöksen tein, on itse työ todella innostavaa :)
  Eena: Kiitos:) Kuvia tulee ensin pienesineistä ja sitten myöhemmin kalusteista ja kokonaisuudesta.
  Kirjailijatar: Kiitos tsemppausksesta, 3 päivää olen jo sutinut :)

  VastaaPoista

Hei kaikki kävijät, ilahdun kommenteistanne.
Hello, your comments make me happy.

Welcome,

Seija