Tervetuloa! Welcome! Bienvenue! Benvenuto! Välkommen!

Toivon, että viihdytte!
Hope, that you enjoy!




keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Käsitöitä - Handworks

Iloista syysiltaa kaikille!
Kuva on viime syksyltä. Toivottavasti tämän syksyn värit ovat yhtä upeat.

Happy autumn evening!
This photo is taken last autumn. Hope that the colours of this autumn are same awesome.

Vielä vähän kesätunnelmia. Tämän tunikan tein yhtenä päivänä vanhasta verhosta. Kangas on kudottu löyhästi ja se tekee siitä pehmeän. Se on aivan eri tuntuinen kuin nykyiset puuvillakankaat. Malli on muokkaus aiempien tunikoitteni malleista.

Still little summer feelings. I made this tunic by old curtain. The fabric is soft, because it has weave loosely. It feels totally different than contemporary cotton fabrics. Model is my own.

Tämän neuletakin tein vuosi sitten ja se on ollut siitä asti ahkerassa käytössä. Lanka on Novitan Bambua ja malli on otettu www.garnstudio.com sivuilta. Joku jo blogissaan mainitsikin kyseiset sivut, mutta toistan vielä, sivuilla on erittäin paljon ihania ilmaisia neuleohjeita.

I knited this cardigan years ago and I´ve use it lot. The yarn is Bambu by Novita and model has taken from www.garnstudio.com. 
Takki on ensimmäinen violetti vaate, joka minulla on koskaan ollut. Violetti kuuluu samaan sarjaan sinisen kanssa. En ole koskaan aiemmin viihtynyt niissä. Nyt ne ovat alkaneet pikkuhiljaa miellyttää minua.

It is really first lilac cloth that I ever have. Lilac is same kind than blue. I didn´t got on well with them. Some kind these colours are now please me.

Tässä kuva talvishaalista, josta pidän todella paljon. Se on jo viisi vuotta vanha, mutta edelleen käyttökelpoinen. Lanka on Novitan konepestävää villaa. Merkkiä en enää muista.

This is my winter shawl that  I like a lot. It´s already five years old, but it´s still useful. 
The yarn is superwash wool by Novita.


 Malli on oma ja se syntyi eräänä talvena kun innostuin erilaisista pintaneuleista, etenkin palmikoista. Shaalissa on neljää eri kohoneuletta. Ruskeat raidat on virkattu jälkikäteen shaalin pintaan ja ne ovat aikansa palvelleet, joten puran ne pois.

The model is my own and I made it some winter when I interested about surface knitting, especially braids. There is four different surface model in the shawl and those brown stripes are made by crochet.

Lopuksi viimeisin ajankohtainen työ. Kudoin eilen ja toissailtana tällaiset kädenlämmittimet. Lanka on Drops Designin Delight, joka on konepestävää villan ja polyamidin sekoitusta. Malli on oma ja helppo: 2 nurin, 2 oikein neulosta putkena sopiva pätkä, siiten peukulle aukko ja jatketaan putkea haluttuun mittaan. Virkkasin päähän rivin kiinteitä silmukoita ja kukkaset somisteeksi. Nämä tuntuvat hyviltä palelevissa tassuissa:)))

Finally my latest current job. I knited yesterday and day before that this kind of half glove. The yarn is Delight from Drops Design. It is superwash wool and polyamid. Model is my own and it is easy to do: 2 headlong, 2 right knit like pipe. Then leave hole for thumb and make the pipe so long as you like. I crocheted  some stitch on the ribon and flowers like decoration. These feels fine when my hands are cold.
 
Pitäkää itsenne ja toisenne lämpiminä:)
Keep yourself and friends warmly:)

Seija

20 kommenttia:

  1. sinä oletkin aikamoinen kädentaitaja, monenlaisia olet tehnyt. Tuo tunika on kaunis, samoin muutkin käsityösi.

    Tänne tuli vesisade, mutta toivotaan ihanan kuulaita syyssäitä.

    VastaaPoista
  2. Ihania käsitöitä! Tunika on ihana, voi kun osaisikin ommella noin hyvin... Ja nuo kädenlämmittimet olisi tosiaan jo tarpeen :) Kaunista!

    VastaaPoista
  3. Oi kun ihana tunika ja nuo kädenlämmittimetkin on tosi kivat! Vois olla ihan mukavat talvella töissä, kassalla on välillä näpit aika jäässä.

    VastaaPoista
  4. Tulispas tosiaan tänäkin syksynä komeet värit.
    Ootpa taitava!Kädenlämmittimet mun mielestä erityisen kivat.

    VastaaPoista
  5. Upeita neuletöitä olet valmistanut! Tykkään tuosta talvishaalista kovasti, tosi hieno käsityö. Tuollaiset kädenlämmittimet on kyllä tänä talvena pakko tehdä, ovat oikein kauniit ja nopeat kutoa!

    VastaaPoista
  6. Mahdottoman kauniita neulekäsitöitä.
    Oletpas sinä ahkera.

    Kädenlämmitttimet voisikin tehdä,kun ostin nallelankaa,kiitos vinkistä.

    Oikein ihanaa syyskuuta.

    VastaaPoista
  7. Ihanat värit tuossa puussa! Kauniita käsitöitä! Tuo tunika on kaunis, itse en vaatteita juurikaan ompele niin ihastelen aina toisten ompeluksia. Tosi kaunis tuo talvishaali, on hienoa kun keksii omasta päästä malleja!!

    Miulla muutama käsityö yhtä aikaa nyt työn alla eikä mikään tunnu valmistuvan, mutta pikkuhiljaa...

    Mukavaa syyskuun jatkoa!

    VastaaPoista
  8. Kiitos kaikille kommentoinnista ja kehuista:) Laitetaan puikot suihkimaan, niin saadaan lämmintä ja mukavaa syksyn viimoihin:)))

    VastaaPoista
  9. Kaunis ruskakuva viimevuodelta.
    Olet taitava tekemään käsitöitä laidasta laitaan.
    Ihailen aina ihmisiä, jotka osaavat neuloa/kutoa kaikenlaista. Itse en saa kuin suoraa pötkylää aikaiseksi.

    Mukavaa torstaita sinulle!!

    VastaaPoista
  10. Kauniita käsitöitä. Varsinkin tuo tunika hiveli mun silmää, siinä oli "sitä jotain". :) Ihania!

    -Päivi-

    VastaaPoista
  11. Aivan ihastuttavia käsitöitä. Tuo lila jakkukin on niin söpö.
    Ajattelinkin ,että missä puussa on noin kaunis ruska. Tuntuu, että tänä syksynä ruska jaa tulematta, toivottavasti olen väärässä.
    Mukavaa viikonloppua ja kiitos kun kommentoit:)
    -Hanne-

    VastaaPoista
  12. Upeita käsitöitä! Noita tehdessä on sormet saaneet kyytiä :) Näinpä, itse tehtynä ja hyvät materiaalit valittuna saa kättensä töitä ihailla vuosia.

    VastaaPoista
  13. Hei!

    Taas upeita toteutuksia sinulla!Kiva tunika retrokuosineen ja nuo ranteenlämmittimet ovat kyllä herkut!

    Leppoisaa lauantaita :))

    VastaaPoista
  14. Löysin vastavierailulle luoksesi! Olet todella taitava kutoja (vai neuloja)! Kauniita kuviakin sinulla on.

    VastaaPoista
  15. Kauniita käsitöitä! Tuo shaali ihastuttaa minua erityisesti monikäyttöisyydellä. Kädenlämmittimet olisi kyllä tarpeen täälläkin.

    Mukavaa sunnuntaita!
    -kisu-

    VastaaPoista
  16. Ihana tuo syyskuva. Omalta pihaltasi? Tyylikäs tuo verhoista loihtimasi toppi. Ja hienoja myös nuo kudotut vaatteet.

    VastaaPoista
  17. Ulla-Kristiina, Päivi,Hanne, Marie Elisabeth's rum,minnamarika: Kiitos teille kaikille kommentoinnista. Kehut lämmittävät mieltä ja piristävät flunssaista oloa:)
    Leonida: Kiva kun tulit vierailulle. Tervetuloa uudelleen:)
    Kisu: Kiitos:)
    Rita: Kuva on omalta pihalta. Puu on isotuomipihlaja. Upea puu. Kukkii keväällä valkoisena, tekee paljon sinimustia marjoja ja ruskaväri on tosi hieno.

    VastaaPoista
  18. Hei!
    Kiitos kommentistasi blogissani. Mucha on yksi suosikeistani, mutta Klimt menee kyllä vielä edelle..
    Klimtin taulut ovat jotenkin maagisia, kun taas Muchalla enemmän julistemaisia.
    Leppoisaa sunnuntaita

    VastaaPoista
  19. Ihana tuo shaali, jokin tuollaisen ohjetta olen minäkin etsiskellyt tovin. Tänään sellaisen löysin juuri tuolta Dropsdesignin sivuilta, se on oikea aarreaitta ;)

    Tulen toistekin kyläilemään, kiitos sinulle piipahduksesta blogissani!

    VastaaPoista
  20. minnamarika: Muchahan oli leipätöikseen julistemaalari ja muu tuotanto on jäänyt aika vähälle huomiolle. Klimt on kyllä erittäin mielenkiintoinen:)
    Saska: Kiitos ja mukavaa kun tulit käymään:)

    VastaaPoista

Hei kaikki kävijät, ilahdun kommenteistanne.
Hello, your comments make me happy.

Welcome,

Seija