Tervetuloa! Welcome! Bienvenue! Benvenuto! Välkommen!

Toivon, että viihdytte!
Hope, that you enjoy!




perjantai 10. syyskuuta 2010

Flunssan taltutusta ja syksystä nauttimista - To get better and enjoy autumn


Heipparallaa taas blogikamut! Nyt on tämä täti toipunut kokonaan flunssasta ja jaksan taas touhuta kuten ennenkin:)))

Kiitos teille kaikille ihanista kehujen täytteisistä kommenteista edelliseen postaukseeni. Piristi kovasti flunssaista mieltä lueskella viestejänne.

Yläkuvassa on yksi maalausprosessin läpikäynyt loota. Se on armeijan varustelaatikko. Nyt se majailee yhdessä hyllykössä tämän näköisenä.

The flu is past and I´m ready to do everything interesting again. In the photo is one of those boxes, which I painted. 

Minulla on flunssaa varten tällainen aarrearkku. Se on täynnä kuivatuilla yrteillä täytettyjä paperipusseja. Yrtit kasvatan itse tai kerään luonnosta.

Tämänkertaisen flunssan taltutin timjamiteellä. Timjami auttaa kaikissa hengityselintulehduksissa ja nuhakuumeessa yrttiteeksi keitettynä. Olen sen avulla selvinnyt viikossa keuhkoputken tulehduksesta, kun samainen vaiva teelle tuhahdelleella miehelläni aiheutti keuhkokuumeen ja kolmen viikon sairasloman.

Timjamitee:
Kiehauta vesi. Laita 2 tl murskattua kuivattua timjamia astiaan ja kaada kiehuva vesi päälle. Anna hautua kannen alla noin 10 min. Siivilöi ja makeuta hunajalla. Nauti useita mukillisia päivässä. Mieltä piristämään lisäksi jotain herkua, joka kuvassa on karviaispiirakkaa.

Thyme is great flu medicine. Put two teaspoons of thyme in a teabottle. Turn over boiled water. Let simmer at 10 minutes. Filter and sweeten with honey. Drink many cups during day.
 
Kaksi päivää meni aivan sohvan pohjalla shaalin sisällä värjötellessä, joten pistin puikot suihkimaan. Tulevana talvena ei ainakaan minun jalkojani palele. Näiden sukkien varret yltävät reilusti polven yläpuolelle. Niiden kanssa tarkenee pidellä hamosiakin talvella, vallankin jos pukee alle vielä vanhanajan villahousut:)))

Kuva on taas vääristynyt. Terät eivät ole noin suuret ja varret ovat paljon pidemmät kuin miltä näyttää. Laitan ne jossain välissä jalkaan ja näytän sitten kuvan.

Romanttiselle tuulelle sattuessa voisi tuohon varrensuun nurinoikein neuleen ja palmikon rajaan pujotella satiininauhan ja laittaa rusetille.

These woolen stocking I knited when I was flu.


Pari postausta aiemmin kerroin takkarempastamme. Alussa takka näytti tältä.

Yläkuvassa siihen on tehty viisi eri toimenpidettä. Ensin aloituskuvassa näkyneet piikkausjäljet muurattiin umpeen. Sitten ne tasoitettiin. Sen jälkeen koko takan pintaan vedettiin pinnoituskerros laastin ja maalin sekoituksella. Sitten vielä maalaus kahteen kertaan.

Tuli aivan uuden veroinen ja hyvin on kestänyt lämmityksen aloittamisen. Hämykuvassa (otettu illalla) salama heijastuu kärhön vesiastiasta. Somistukset on hakusessaan ja kaapista on ovi irti. Nyt se on jo palautettu paikoilleen.

Our fireplace is all right again.

Kuumeesta selvittyäni olen nautiskellut tämän viikon kauniista keleistä. Kävimme sienimetsälläkin kahteen otteeseen toteamassa, ettei sieniä ole! Ei ainakaan minun varmoissa paikoissani, joista olen kantanut kotiin aiempina vuosina korikaupalla kanttarelleja. Nyt löysimme neljä pientä naperoa! Tässähän alkaa toivoa sateita:)))

Omput ovat kypsyneet. Puusta putoilee kaiken aikaa, kun emäntä ei ole poiminut ajoissa. Tein tänään ensimmäisen erän omenahilloa. Se on talvella aivan unelmaa kermavaahdon kanssa pannarin tai lettujen lisukkeena, nam!

The apples are ripe. Today I make some applejam.

Purkki lautasen päällä jäähtymässä. Olikin niin kuuma uunista ottamisen jälkeen, että hilloa laittaessani ensimmäiset kauhalliset oikein kiehahtivat. Hauskan näköistä:) Vähän arvelutti, että kestääkö tölkki, mutta ei hätiä, kun sekä purkki että hillo olivat kuumia.

Tässähän tätä tällä kertaa. Parannelkaahan muutkin itsenne, että pääsette nauttimaan syksyn aurinkoisista retkistä. Tosin meille päin on luvannut ensiviikoksi sateita. (Kivaa!!) Suunniteltiin isännän kanssa, että tehdään joku päivä kaalikääryleitä ja jonain toisena päivänä mennään katsomaan se uusi Prinsessa leffa.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille! - Have extra nice weeked!

Seija

11 kommenttia:

  1. Kiva kun olet parantunut, täytyykin laittaa tuo timjamitee muistiin.
    Aivan ihanat sukat! Minäkin olen katsellut ohjeita yli polven sukista, mutta nyt on niin monta kässyä työn alla että pitää hieman jarrutella ;)
    Kaunis tuli takasta ja somistukset näyttää hyviltä!
    Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Kivaa viikonloppua! :)
    (tutkin myös oliko muitakin postauksia mitkä jääny lukematta, ihmeellistä kun on ollu töissä, niin ei oo ehtiny ja jaksanu käydä lueskelemassa muitten blogeja...parin vkon päästä paluu normiarkeen, sitten ehtii taas :D)

    VastaaPoista
  3. Kiva teeohje flunssaa. Täytynee kokeilla ,jos se taas iskee.Olen seuraillut Lemmenviemää ja nekin joi samaa teetä samaan tautiin.
    Ihanat sukatkin olet flunssassa jaksanut värkätä.
    Mukavaa viikonloppua ja kiitos kommenteistasi:)

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla, että voit jo paremmin. :) Takasta tuli todella hieno, kuin uusi!

    Omppuhilloa mäkin olen suunnitellut tekeväni, sen verran noita omppuja puista putoilee. :)

    Mukavaa viikonloppua!

    -Päivi-

    VastaaPoista
  5. Kiva kuulla että olet jo toipunut flunssasta, itsellä yskä raastaa, pallea on ihan kipeä tästä rykimisestä, onneksi yöllä saa nukutuksi.

    Oletkin saanut aikaseksi kaikkea kivaaa. omppuhillo on namia.

    VastaaPoista
  6. Kiitos teevinkistä! Jospa seuraavan flunssan tullen kokeilen. Paitsi että timjami on yksi niistä mausteista joita en tykkää käyttää.... mutta eihän sitä tiiä vaikka teenä maistuisi. ;)

    VastaaPoista
  7. Miten kauniit villasukat! Itsekkin kudoin juuri , mutta niistä tuli aika roisot. Timjamiteetä täytyy kokeilla, on yksi lemppari yrteistäni. kiitos sinulle vinkistä.
    Toivottavasti olosi on jo parempi.
    Voimat palauttavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Hei kiitos hyvistä ideoista hoitaa luonnonmukaisesti flunssaa..ja mitkä ihanat sukat..ai, ai,..minä se en osaa sukkia kutoa...
    ainakaan sitä kantapäätä, suoraa vielä suihkin´,muuten tuli mieleen, että pitäisiköhän yrittää kuitenkin...?
    Mukavaa viikon jatkoa sinulle.;=)

    VastaaPoista
  9. Hyvä, että olet jo parantunut. Sinulla on tehokkaat konstit flunssan taltuttamiseksi.

    Hienot villasukat! Ihailen aina, kun en itse osaa tehdä.

    Omenahillo on parhaita hilloja mitä tiedän. Laitan jouluna torttuihinkin uunin kestävää omenehilloa.

    Mukavaa viikonloppua sinullekin!!

    VastaaPoista
  10. Sinulla on todellakin ihana aarrearkku. Kaikki yrtit kauniisti lajiteltuina. Timjami-teetä voisi joskus kokeilla. Flunssa alkaa nostaa päätään meidänkin perheessä. Saa nähdä kuinka viikonlopusuunnitelmien käy...

    Mukavaa, että siellä ollaan jo terveitä:)
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Kiitos teille kaikille mukavista kommenteista:) Tervetuloa Tuija lukijaksi.
    A-L: mukavaa, että piipahdit, tervetuloa toistekin!

    VastaaPoista

Hei kaikki kävijät, ilahdun kommenteistanne.
Hello, your comments make me happy.

Welcome,

Seija