Tervetuloa! Welcome! Bienvenue! Benvenuto! Välkommen!

Toivon, että viihdytte!
Hope, that you enjoy!
maanantai 5. heinäkuuta 2010

Unelmataloa etsimässä - Searching our dreamhouse


Etsimme vanhaa taloa, siis todella vanhaa taloa, kunnostaaksemme siitä pikkuhiljaa itsellemme mennyttä aikaa kuiskivan kodin. Eräällä etsintämatkalla kohtasimme tämän talovanhuksen. Se on rakennettu 1800-luvun puolella ja siinä on jäljellä "sitä jotakin".

One day we met this old house.Talo on rakennettu jykevistä hirsistä  punaharmaan luonnonkiviperustuksen päälle. Se seisoo aurinkoisella etelärinteellä ympärillään suurehko villiintynyt piha.
Kuistin monet pienet ikkunaruudut iskivät silmää ja kutsuivat käymään sisään.

Many litlle window screens of the verandah are winking and welcome us into the house.
Puolet talosta oli yhtä suurta tupaa! Valtava uuni ja upeat hirret katossa ja seinissä. Lattialankut eri levyisiä, mutta kaikki todella leveitä. Ovet umpipuuta, haalistuneilla perinnemaaleilla maalattuna. Niin paljon ihania yksiyiskohtia ja tilaa! Half of the big house was a one great old room. Many wonderful details and lot of space.

Mutta...taloa on kohdeltu kaltoin! Osa sen kauniista ikkunoista on vaihdettu "parempiin". Mahtavan uunin piippu ja muuri on purettu. Vanhan pärekanton päälle on läntätty pelti ilman aluskatetta. Julkisivun alimmat hirret on peitetty profiilipellillä. Kaikkein suurin vääryys on tehty, kun talon perustus on pettänyt toisesta päästä: Sitä on vain "paikkailtu", joten se on jatkanut painumistaan ja vääntänyt koko suuren talon molemmat pitkät seinät todella pahasti luokille, hirsien salvokset ovat antaneet periksi ja seinät ovat kulmista "auki" usean kymmenen sentin verran. Sisäpuolella vaurio on feikattu piiloon suoristamalla seinät levyillä! Muurikin on varmaan sortunut talon vääntymisen vuoksi. Vaurio on niin paha, että se estää talon kunnostamisen.

Like many other old houses this has been used badly. It´s so damaged that our abilities are not enough to repare it.On todella sääli, että tällaiset arvokkaat rakennukset saavat rappeutua piloille. Laskimme ja tutkimme moneen kertaan, onko vauriot mahdollista korjata, mutta ainakaan meidän osaamisemme ei siihen riitä.

Surullisena sanon tälle talovanhukselle näkemiin. Meidän unelmakotimme odottaa meitä vielä jossakin!

With unhappy feelings I said goodbye and let this old house behind me. I´m sure that our dreemhouse is waiting us somewhere!Aurinkoa,
Sunny days,

Seija

8 kommenttia:

 1. Voi, miten upea talo. Harmi, ettei saanut teistä pelastajaa. Minäkin olen joskus haaveillut tuollaisesta tosi vanhasta talokaunottaresta, mutta tiedän, ettei meistä olisi laittamaan sitä kuntoon.

  Tulin vastavierailulle, sinulla on kiva blogi.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun piipahdit, tule toistekin!

  VastaaPoista
 3. Ihailen tuollaisia vanhoja taloja ja vielä enemmän teitä, jotka uskallatte ottaa haasteen vastaan ja ryhtyä vanhaa kunnioittaen korjaamaan ja uudistamaan niitä. Surullista, että tämä talo on jo pilattu, mutta varmaan vielä löydätte omanne.
  Mukavaa kesäiltaa!!

  VastaaPoista
 4. Vastavierailulla blogissasi! Teillä on edessä mielenkiintoinen projekti kun vaan löydätte "sen oikean". Sääli että tämä talo ei jo ollut se. Kiinnitin heti huomiota sen mahtavaan kuistiin ja kuistin ikkunoihin.

  VastaaPoista
 5. Hei! Mukavaa, kun olit piipahtanut blogissani.
  Surullinen kohtalo talovanhuksella, tuo kuistikin olisi ollut jo aivan täydellinen...
  Kaunis ja tunnelmallinen puutarha sinulla.
  Aurinkoisia päiviä ja onnea sen oikean talon metsästykseen!

  VastaaPoista
 6. siirisofia: kiva kun pistäydyit. Kyllä sitä välillä iskee ajatus, että onko aivan järkevää ottaa tuollaista urakkaa, mutta vanhan viehätys on jotain niin kummallista, että se laittaa tekemään vaikka millaisia urakoita.

  VastaaPoista
 7. Tuuli: kiitos vierailusta. Talon kuisti olikin oikea aarre. Siinä oli neliöitäkin reilusti, olisi mahtunut ruokailu- sekä oleskelupaikka.

  VastaaPoista
 8. Aliisa: Kiva kun kävit ja kiitos kehuista. Pihaa tuleekin varmaan ikävä, jos tästä lähdetään, mutta ainahan uuden voi laittaa uuteen paikkaan. Mukavaa hellettä!

  VastaaPoista

Hei kaikki kävijät, ilahdun kommenteistanne.
Hello, your comments make me happy.

Welcome,

Seija