Tervetuloa! Welcome! Bienvenue! Benvenuto! Välkommen!

Toivon, että viihdytte!
Hope, that you enjoy!
perjantai 18. kesäkuuta 2010

Ruusuisia kuvakulmia pihamaalta
Roses in our backyard


Meinasi mennä harjoitteluksi tämä blogin aloittaminen, mutta nyt olen opiskellut tarvittavat taidot, jotta saan postatuksia aikaiseksi. Tässä muutamia kuvia pihamaalta. Some photos from our courtyard.

Tontin takarajalla on pitkä perenapenkki, jonka edessä vanhan kellotapulin ovesta tehty levähdyspaikka. The bench have made by old door of a stack.Edellisen postatuksen keinukuva on jo useita vuosia vanha. Tässä vuoden takainen otos samasta paikasta. Vasemmalla kukkivat 30-vuotishääpäivälahjaksi saamani jaloruusut. Niiden takana Valamonruusu. This photo was taken last summer. On the left side is fine roses which I got in our anniversary. Behind them is rose of Valamo.

Se on erittäin kestävä vanhanajan ruusu. Ei säikähdä koviakaan pakkasia ja kukkii runsaasti yksinkertaisin, miedosti tuoksuvin kukin. Sen kasvutapa vaihtelee, tuettuna siitä tulee köynnösruusu.

Kuva on otettu illalla ja aurinko siivilöityy enää ohuesti pensasaidan raoista. Etualan nurmikolla pelaamme sulkapalloa ja muita pihapelejä. Keinun edessä on kirsikkapuu, vasemmalla sireenejä ja perenoja. Oikealla puolella kasvaa erilaisia puistoruusuja, perenoja ja omenapuu. Taustalle jää auringonottopatio vesilähteineen. Sieltä on kulku etupihalle, viherhuoneeseen ja parvekkeelle. Oikealla on katettu pergola, jossa yleensä ruokailemme. Pergolasta on kulku keittiöön. Pergolan oikealle puolelle jäävät yrttitarha, kasvimaa sekä kasvihuone. Here we have played many gardengames. Behind is our sundeck with fountain. On the right is terrace, where we have meals.

Tätä polkua pääsee kasvihuoneelle ja lammikolle, joka on sammakoiden, neidonkorentojen ja naapurin söpön koiran suosiossa. Kasvihuone jää vasemmalle, lammikko oikealle. Lammikon toisella puolella on kasvimaa.This way goes to greenhouse. There is also puddle where frogs and damselflys are enjoying,  sometimes there is our neighbours cute dog too.

Kuva on otettu keittiön ovelta. Tontin rajan perenapenkin taustalla kasvaa erilaisia pensaita, vanha köynnöshortensia (Vanha Rouva) ja puuksi "letitettyjä" korallikanukoita. Niiden edessä matalampia pensaita, perenoita ja maanpeitekasveja. Vanhan Rouvan suojissa oleva pönttö on pihan viidestä pöntöstä suosituin. Tänä vuonna sieltä on lennähtänyt maailmalle jo talitiaispoikue. Etualalla näkyy yrttipenkkejä. Behind is the "Old Lady", climber hydrangea. It protect a nest box, which is the famoust of our five birdhouses.

Pergolassa kasvaa Flammentanz-köynnösruusu, joka kurotteli viime kesänä oksansa neljän metrin mittaiseksi. Sen kukinta kestää toista kuukautta ja on todella upea. Muita pergolan ruusuja ovat kestävä köynnösruusu Pohjantähti ja arkaakin arempi bourbonruusu New Dawn.  The red Flammentanz and white North Star climbering in the terrace with jasmine and creeper.

Oleskelupihamme antaa etelään ja sitä suojaavat yhdeltä sivulta rakennukset ja muilta kasvusto, joten se on tyven keidas tuulisellakin säällä. Vesilammikot ovat muuttaneet pienilmastoa suotuisaksi. Sammakot viihtyvät, samoin siilit. Ne pitävät useiden eri lintujen kanssa huolen siitä, etteivät kotilot ja etanat, eivätkä muutkaan tuholaiset pääse kovin runsaslukuisiksi. Toivottavasti kelit lämpiävät, jotta pääsen nauttimaan puutarhasta täysillä. Our backyard is faceing south, the buildings and the growth is protect it, so there is pleasant windless place. Puddles make the microclimate propitious, so there are frogs, hedgehogs, squirrels and many kind of birds, which are curbing vermins like snails. 


Iloista päivää teille kaikille,
Have a nice day,

Seija

PS. Kielitaitoni ei ole kehuttava, mutta haluan kehittää sitä. Ilahdun jokaisesta avuliaasta oikaisusta, kun teen virheitä. Kiitos jo etukäteen. I´m not very proud of my English language, please help me better it. Comments are very welcome. Thank you!


2 kommenttia:

  1. Jos tämä todella on sinun puutarhastasi niin jopas se viheriöi ja näyttää kauneinta puoltaan! :o Rakastan tuollaisia pieniä kivipolkuja ja köynnöskaaria. Tulee olo kuin olisi sadussa :)

    VastaaPoista
  2. Hei hietzu ja kiitos kommentista. Kyllä on oma ja nyt helteen vaikutuksesta siellä on rähähtänyt kukkapommi: laskin tänään, että kukassa on 35 eri lajia.

    VastaaPoista

Hei kaikki kävijät, ilahdun kommenteistanne.
Hello, your comments make me happy.

Welcome,

Seija