Tervetuloa! Welcome! Bienvenue! Benvenuto! Välkommen!

Toivon, että viihdytte!
Hope, that you enjoy!




maanantai 30. elokuuta 2010

Kirpputorilta - From Flea Markets

Iloinen tervehdys taas teille kaikille:) Koska asuntomme sydän seilaa sekamelskassa takan kunnostuksen vuoksi ja estää sisustuspuuhat niin laitan korvikkeeksi vähän kirpputorihankintoja. Nämä ovat vajaan viikon takaiselta lähiseutukierrokselta. Aikaa käytin 4 tuntia ja rahaa 21 euroa.

Yläkuvassa keramiikkasydän, kynttilänjalka ja pitsikukkaro. Kukkaroa on hiukan korjailtava, mutta minusta se on aika viehko vanhanaikaisiin somistuksiin.

Happy greeting to all you again:) Our kitchen is still middle of the chaos because the fireplace is still unfinished. It be finished today. I can´t decorate now at all, so I send to you some photos about the catch which I found last week. I used four hours and 21 euros.
Sininen väri ei ole kuulunut vakioväreihini oikeastaan koskaan. Nyt se on alkanut pyrkiä pikkuhiljaa takavasemmalta kuvioihin ja tässä yksi sen aluevaltauksista. Olen aivan ihastunut näihin sinivalkoisiin astioihin. Niitä on tarttunut mukaani ensin aivan vahingossa ja ihmettelinkin mitä aioin niillä tehdä. Tämä on kesän viides hankinta ja nyt minusta tuntuu, että seuraavilla kerroilla etsin näitä tarkoituksella:)))

I really don´t like blue very much at all but somehow it´s now begin to please me. I have picked blue-white dishes nearly accidentally and now I´m very fond of them.

Arabiaa ei ole koskaan liikaa. Tässä hyväkuntoinen tarjoiluvati. Maksoi kokonaisen euron.

There is never too much Arabia dishes. This one cost one euro.

Tämä sosemylly oli pakko ottaa mukaan. Kuva ei täysin välitä sen ihastuttavia muotoja. Kunnon jynssäyksen jälkeen se on käyttökuntoinen, mutta otin sen meille ennenkaikkea ulkonäköseikkojen vuoksi.

This apparatus I have to take with me. It´s made in France and I like it´s figure.

Leima näyttää myllyn olevan ranskalaista tuotantoa. Numero kertoo ilmeisesti koon. Liekö kyseessä neljän litran mylly. Sen kokoiselta tuo vaikuttaisi. Keittiöön tämä kaunotar pääsi esille heti pesun jälkeen.

Tämä ihastuttava kahviastiasto halusi mukaani väkisin. Minulla on kaksi kahviastiastoa, joita käytän suuremmissa juhlissa. Tämä kertoi haluavansa ensi kesän romanttisiin kahvihetkiin. Nyt mulla on siis kolme kahviastiastoa, enkä mä edes juo kahvia!!! Liina on vanha revinnäiskäsityö ja erittäin viehättävä.

This is my third coffee set and I really don´t drink coffee! It just romantic. The tablecloth is old handcraft and very attractive.

Puulaatikko ja valkoinen pellavaliina muuttivat meille yhteensä eurolla.

This wooden box and the linen cloth cost one euro.

Tämä lasi on erittäin ohut ja kauniisti muotoiltu. Lasissa käsin virkattu pitsikaulus ja pikkuliina on käsin kirjottu. Hintaa näillä yhteensä 70 senttiä.

This glass in very thin. In it is hand made lace collar and the little cloth is emboidered by hand. All these cost 0.70 euros.

Pullo maksoi 20 senttiä. Korkki ja muotoilu viehättävät silmääni.

Old bottle is wonderful. It cost 0.20 euros.

Näitä tarjottimia tarvitaan aina. Kaksi kappaletta halkaisijaltaan liki 40 cm vatia maksoi yhteensä euron.

These two tray cost one euro.

Tämä salkku lähti mukaani kokeilumielessä. Se on aito virkamiessalkku, lukittava ja avain on mukana. Pinta on jotain muovista nahkajäljitelmää. Aion maalata sen valkoiseksi ja kirjailla siihen jotain tekstiä. Se tulee työpisteeseeni erinäisten pikkutavaroiden säilytykseen.

This briefcase I´ll paint white and put some letters on it. If it seems good I put it in my workstation and keep some little stuff in it.

Vanha keittiövaakani on hankittu kirpputorilta ja sen näyttötaulu alkaa olla niin kulunut, että se toimii enää koristeena. Tämä valioyksilö muutti meille tosikäyttöön. On tarkka ja siisti. Maksoi 2,50 euroa. Pitsiä on 60 cm ja se maksoi 30 senttiä.

This in my new-old kitchen balance. It and the lace cost 2,80 euros.

Lopuksi tämä viehättävästä kankaasta valmistettu essu, joka on oikeastaan mekko. Kietaisumalli, jossa takakappale on kaksinkertainen. Tosi hyvä päällä ja toimii trikoiden kanssa tunikana. Hintaa kokonaista 50 senttiä.

Finally the apron. The fabric is wonderful. Blue and little flowers in those white circles. It´s nice tunic. It cost 0,50 euros.

Tällaisia aarteita tällä kertaa. Huomena lähden lähikaupunkiin tervehtimään nuorinta poikaani ja hänen kanssaan suuntaamme sikäläisille kirpputoreille.

These kind are my treasures today. Tomorrow I go to neighbour town to see my son and with him I go to local flea markets.

Oikein mukavaa päivää ja alkavaa viikkoa kaikille teille. - Very peasant day and new week to all of you.

Seija

torstai 26. elokuuta 2010

Tänään tällaista tunnustusten kera - Today like this with award



Hei kaikki ihanaiset lukijat. Tässä teille kesän viime kukkia puutarhasta. Kärhö on Madame de Coultre.

Hello all you wonderful readers. This is Madame de Coultre, last flowers of this summer.

Kun aloitin bloggaamisen kaksi ja puoli kuukautta sitten en voinut edes kuvitella, miten mukavaa tämä voisi olla. Olen saanut tätä kautta tavattoman paljon inspiraatiota ja puhtia tekemisiini, olen saanut keskustella ihmisen kanssa mielenkiintoisista aiheista ja kurkistaa tosi kauniisiin koteihin. Lisäksi olen saanut omista tekemisistäni todella paljon kannustavia kommentteja:))) Välillä ajattelen niitä lukiessani, että onko ne kaikki aivan ansaittuja:))) Tänään sain JaanaElinalta Aika on taikaa -blogista vielä tunnustuksenkin! Kiitos siitä. Olen hämilläni ja mielissäni:))

I´ve blog two and half month and already JaanaElina from blog Aika on taikaa gave me an wonderful award. Thank you JaanaElina and many thanks all of you whose interesting blogs I´ve have read.


Koska tämä näyttää kiertäneen lähes kaikki lukemani blogit annan tämän vain neljälle eteenpäin. Oikeasti tämä kuuluisi tositositosi monelle:))) Nyt kuitenkin

1. Millanille Kahden talon tarinat -blogiin elämän makuisten juttujesi vuoksi.
2. Kirjailijatarelle Tuulen naapurina -blogiin aina niin koskettavien tekstiesi vuoksi.
3. Kalastajan vaimolle ihastuttavien asukokonaisuuksien ja hyväntuulisen fiiliksen vuoksi.
4. Mallalle Elämää Villa Honkasalossa...sulla on näitä varmasti monta, mutta silti...teillä homma vaan pelittää:)))

Ja sitten niitä tunnustuksia. Seitsemän niitä piti kertoa.

1. Olen kronologiselta iältäni keski-ikäinen, mutta todelliselta iältäni aina sitä mitä tarvitaan.
2. Asun mieheni kanssa kahden ja meillä on mukavaa.
3. Meillä on 3 aikuista poikaa ja yksi ihana lapsenlapsi, 2v. pikkuneiti.
4. Minulla on kaksi virallista ammattia ja monenmonta harrastusta, mutta usein tuntuu, etten tee mitään.
5. Joudun jarruttelemaan tekemisiäni fysiikkani vuoksi.
6. Olen kesää rakastava optimisti, jonka palelevat varpaat ovat tiukasti kiinni Suomen kylmässä kamarassa.
7. Innostun keskustelevista, luovista ihmisistä ja nauran usein (tarpeen tullen yksinänikin).

Aamu alkoi tänään reippaasti, piti vetää villasukat jalkaan heti ensitöikseni. Siivosin pakastimista viimeiset edellisen satokauden marjat ja hillosin ne, jotta tulee syödyksi, eikä mene sekaisin uusien kanssa. Tässä sitä on puolukka-, raparperi-, punaherukka ja punakarviaishilloa aamupalalle ja herkkuhetikiin. Hillosokeri on ihanaa ainetta, sen kanssa saa niin nopsasti valmista.

Morning began briskly, so cold that need to put on woolen stocking. I boiled some jam. There are lingonberry, rhubarb, red currant and red gooseberry jam.


Kun sain hillot kylmiön suojaan alkoi näiden työstäminen. Nämä eivät ole nykytaidetta, vaan meidän ruokailutilan takka!!!! - These are not a modern art, this is our fireplace!!!!

Viime talvena meillä oli kahden viikon lämmitystauko ja kun sitten laitoimme tulet, risahti takan kuori auki monesta kohdin. Takka on hyvin muurattu ja varaava. Se on palvellut tosi hyvin useita vuosia. Ilmeisesti kovat pakkaset ja lämmitystauko tekivät tehtävänsä. Nyt on sitten aika korjata vauriot, jotta pääsemme nautiskelemaan takkatulesta. Isäntä on piikannut ja rapsutellut koko päivän. Huomenna on paikkausten vuoro, seuraavana päivänä pinnan tasoituksen vuoro ja sitten maalauksen.

Our fireplace had some cracks in its surface in last winter. Now we must repair it.



Tavaroita työn tieltä pois siirrellessäni ajattelin, että käyhän se näinkin: yhtenä päivänä laitellaan paikoilleen ja toisena sitten laitetaan toiseen paikkaan:))) Astiakaapin tyhjensin aulan suureen astiakaappiin. Itse kaappi meni evakkoon eteiseen, johon se sopii tosi hyvin. Tiedä vaikka jäisi sinne. Mikro muutti lattialle oven pieleen ja kaikki oli muutenkin ihan sikinsokin. Onneksi oli edellispäivänä valmistettua suppilovahverokeittoa, jonka lämmittäminen sujui pikaisesti kaiken touhun keskellä. - Yesterday i put these stuff here and now I move them some other place:)))

Puolet tilasta vinksinvonksin!!!
Half of the area is higgledy-piggledy!!!

Iltapäivästä, kun kaste on kunnolla kuivunut, kävin kasvimaalla poimimassa satoa huomiseksi ruoaksi.
In the afternoon I picked vegetables.


Näiden vihannesten myötä toivotan teille kaikille oikein mukavaa loppuiltaa ja pirtsakkaa perjantaita!:))) - Fresh Friday,

Seija

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Muistoja ja yksityiskohtia - Mementos and details


Itsetehdyt lahjat antavat parhaimmillaan saajalleen iloa vuosikausiksi. Saimme mieheni ja minä eräänä juhlapäivänä sisareltani ja hänen mieheltään moniosaisen lahjan, jonka jokaisessa osassa oli kaunis käsinkirjoitettu teksti.

Paperit oli kellastettu ja poltettu reunoilta ja ne ovat mielestäni tosi kauniita. Keräsin ne maalaamani rottinkikoriin tekemäni sydämen seuraksi. (Kori on hiottu vielä tämän kuvan ottamisen jälkeen vanhemman näköiseksi). Sydän on valmistettu nuorimman poikani hylkäämien housujen puntista ja sitä koristavat itse virkattu pitsi ja kirjonnat.

Self made presents can give happyness for their receivers for many years. Me and my husband got these letters one anniversary from my sister and his husband. Letters belong the present, where is many parts. Every part had one letter and the text told something about the presents part. I like these letters very much.

Kaksi kerrallaan ne pääsevät takan reunalle juuri maalattuun vanhaan ilmoitustauluun muistuttamaaan sanomallaan tärkeistä asioista ja ihmisistä, joilta ne on saatu :)

Two at the time they get to go on the notice board, which I painted and put on the mantelpiece.

Tiskipöydältä löytyy tällainen ryhmä. Äitini vanha piparitarjotin on kaunis saipuatelineenä. Saippuat olen saanut ystäviltäni. Toinen on appelsiinisaippua ja toinen kahvisaippua :) Molemmat ihanan tuoksuisia. Taustan esineet kirpputorilta ja kaapin kätköistä.

This composition in on the draining board. An orangesoap and a coffeesoap are on the Mama´s old cookie platterThey both smell wonderful. I´ve got them from my friends. The old stuff befind are from flea markets and my own closet.

Tämä pikku hella tarttui mukaan yhdeltä kirpputorilta. Se on aivan ihana, vaikka siitä puuttuvatkin hellan renkaat kun sen edellinen omistaja oli käyttänyt sitä tuikkulyhtynä?!? Alla oleva tarjotin on lapsuutenikodin pullalautanen ja keltainen liina erään ystäväni virkkaama.

This tiny oven is from a flea market. The tray is bun tray from my infantile home and one of my friends have made the yellow cloth.

Tässä yksi kulma suurelta tammipöydätä. Liina on omaa tekoa samoin kuin koru. Lasiastiat on kaivettu omasta kaapista. Kynttilän alla oleva Arabian kulho on kirpputorilta. Pitsikäsineitä olen käyttänyt 80-luvulla eräissä häissä ja vanhan kihartimen olen saanut ystävältäni lahjaksi. Kuvat, kotelo ja kirjeet ovat kirpputorilta.

There is one corner of the big oak table. I have made the cloth and the trinket. Those glasses are from own closet. The bowl is from a flea market. Lace gloves I´ve used in some weddings in 80-talet and that old curling iron I´ve got like present from my friend. Those pictures, box and letters are from flea markets.

Kiitos kaikille edellisen postauksen kommentoijille ja tervetuloa sydämellisesti uusille lukijoille :) Olen todella iloinen juttujeni saamasta kiinnostuksesta :):):)

Many thanks for all commentators of the last post and all you new readers, you are heartly welcome :) I´m so happy you are interesting in my stories.

Voikaa hyvin - Keep well,
Seija

torstai 19. elokuuta 2010

Vauhdikas päivä - Eventful day


Ihan ekaksi kiitos edellisen postauksen kommentoijille. Toivottavasti ette kyllästy, kun taas laitan laatikkokuvia :)

Tänään on tapahtunut paljon. Heräsin jo viideltä .. älkää kysykö miksi .. en tiedä! Olisi nukuttanut, mutta ei vaan saanut nukuttua. Joskus näin. Kun ei kerran uni tullut niin päätin ryhtyä töihin.

Eiliseltä oli valmiiksi maalattuja tavaroita, joihin piti laittaa tekstit. Yllä oleva on leipälaatikko, niinkuin varmaan arvasittekin.
Se on aikoinaan saatu joululahjaherkkujen pakettina ja välillä se on palvellut avainkaappina. Vintistä sen kaivoin, pesin ja kuurasin kristallisoodalla. Sitten hioin, vedin alusmaalin ja vielä pinnan. Hionta ja teksti ja vielä tekstin hionta. Huh, aika monta työvaihetta jokaisen tavaran käsittely vaatii. Valmiin pohjalle laitoin sinivalkoruudullisen leipäliinan. Tuli oikein soma ja sopii meidän vaalennettuun keittiöön.

Sitten maalasin tekstit näihin kyltteihin.

Kuva on huonolaatuinen, sorry. Otin sen aikaisin aamusta ulkosalla ja laiskotti niin, etten viitsinyt säätää kameraa.

Kiekot on sentin paksuista puuta, halkaisija 13 cm. Ripustuksena paksua köyttä. Ostin ne kirppikseltä 20 senttiä kappale samoinkuin seuraavankin. Ovatkohan olleet jotain pannunalusia? Nämä löysivät myös heti paikkansa.

Tämä seilaa tilanteen mukaan paikasta toiseen.

Ja sitten vielä yksi laatikko. 

Tämän on tehnyt keskimmäinen poikani ala-asteella. Alunperin tuossa ovessa oli lukkokin, mutta oli niin hurjan näköinen, että jätin sen pois. Vintin romukasasta pelastin tämänkin. Tähän mahtuu hyvin vaikka pitkiä kynttilöitä. Niitä siihen jo illansuussa sovittelinkin.

Nämä tehtyäni maalasin taas lisää. Laskin, että olen käsitellyt kaikenkaikkiaan jo yli 40 eri esinettä, joten teille on näytetty vain murto-osa :)

Mulla on tilapäinen verstas terassilla ja se näyttää karseelta... siis se terassi, vaikka kyllä se verstaskin on yhtä karsea. En viitsi laittaa edes kuvia, niin romuinen on!

Romuisuutta lisää se, että isäntä innostui korjaamaan ja pintakäsittelemään terassien pintoja. Muut patiot se jo käsitteli aiemmin ja eilen illalla sen piti päästä tuonne takaterassille, jossa mä touhusin. Siinä sitten siirreltiin purkkia ja purnukkaa paikasta A paikkaan B. Sulassa sovussa siinä toimittiin ja oli oikein mukavaa.

Kymmeneltä sain työnalla olevat maalaukset kuivumaan. Sitten hoitelin leipätyötäni kahteentoista. Napattiin vähän lounasta ja soiteltiin lasten kanssa. Yksi oli löytänyt juuri uuden asunnon, hyvä! Toinen tekee Espanjassa vaimonsa kanssa kilpaa töitä. Kertoivat tulevansa lokakuussa käymään Suomessa. Kolmannella on vatsatauti, jonka pikkuprinsessa on varmaan taas kuljettanut tarhasta. Ihmeellistä, miten lapset tuntuu aina lapsilta, vaikka ne on kuinka aikuisia :):)


Sitten tein tällaista soppaa. Tää ei oo hernekeittoa, vaikka erehdyttävästi on sen näköistä. Tästä tuli herkkua, on meinaan karviaismarjahilloa. Oikeestaan aika karseen näköstä :):):)

Hillot tehtyäni hilpasin kauppaan ja kirjastoon. Kaupasta muistin melkein kaikki tarvittavat, paitsi levitteen ja oluen. No, aikuiset pärjää juustolla ja ehkä vedelläkin.

Kirjastosta rahtasin tapojeni mukaan korillisen kirjoja, joista osa on tässä. No voi, onpas mulla tänään huonoja kuvia. Menee kiireen piikkiin :):):)

Näitä mulla ei ole omassa hyllyssä, joten on kiva iltamyöhäsellä selailla ja etsiä lisää ideoita. Vaikka en mä nyt kyllä tarvi niitä lisää, kone käy niin vauhdikkaasti sisustamissaralla, ettei tutut kohta tunnista taloa kun tulevat käymään :):):) Kaikkinensa tää vaalennusprojekti on paljon muutakin kuin vaalentamista. Kaikki tavara leijuu paikasta toiseen :):):)

Ruokaakin laitoin. Vanhanaikasta sapuskaa. Paistettuja possunleikkeitä ja perunasalaattia. Hyvin maistui ahkeroinnin nälkiinnyttämille. Vielä piti hoidella leipätyötä tunnin verran ja sitten päätin kirjoittaa tänne. Ja paljon sepustinkin tällä kertaa. Toivottavasti ette ihan kyllästyneet. Huomenna jatkan taas maalausprojektia, mutta päälimmäisenä mielessä muhii eteisen uusi sisustus. Siitä sitten myöhemmin lisää.

Nyt lähden iltapalalle ja vetäydyn sohvan syliin noiden kirjojen kanssa.

Sulounia teille kaikille! -  Sweet dreams!

Seija

tiistai 17. elokuuta 2010

Lisää tuotoksia ja vähän astioita - More outputs and some dishes

Viikko on taas vierähtänyt maalaillessa ja tässä taas muutamia tuotoksia. Ruokailutilan astiakaapin ylähyllyllä on puinen veistetty vati. Se oli aiemmin tumman ruskeaksi lakattu. Nyt tämmöinen. Astiat Pentikin, pitsit itse virkattuja, kynttilänjalka miehen vaarin peruja ja kirjat kirpputorilta.

Now I have paint one week more and here are some new outputs. In our dinning room on the top shelf of the cupboard is a wooden carved dish. It was dark brown earlier and now it´s like this. Those dishes are from Pentik, laces I have made myself, the candlelabrum was own by my husband´s grandpa and those books are from flea markets.

Naisella ei ole koskaan liikaa laatikoita. Tämä yksilö veteli viimeisiään ennenkuin pelastin sen.

Woman has never too much boxes. This one is end of it´s life when I rescue it.
 
Nämä kaksi ovat joululahjoiksi saatujen juustojen laatikoita. Tekstien ääriviivat kopion puulle ja maalasin käsin.

These two are Christmas present boxes of cheese. I copy the text on the wood and then painted it by hand.

Hauskaa miten kuva vääristää. Todellisuudessa ylempi laatikko on paljon suurempi kuin alempi.

It´s fun how pictures can tell a lyes. Indeed the upper box is quite much bigger than the lower one.

Tässä kuvaa keittiön kulmahyllystä. Kaikki astiat lukuunottamatta telineessä olevaa kukallista vatia ovat Pentikiltä.

And more dishes. All the dish are from Pentik except the floral plate.

Lopuksi tuoreen leivän tuoksua neniinne. Mieheni on innokas leipuri. Tässä uunituoreita pellavansiemenruisleipiä sydämellisesti :)

Finally I send fragrance of these fresh breads to yours noses. My husband is an enthusiastic baker. These are linseed rye bread heartily :)

Seija

torstai 12. elokuuta 2010

Tuotoksia - Outputs


Aivan ensimmäiseksi kiitoksia kaikille edellisen postatuksen kommentoijille :)
 
Kodin vaalentamisprojekti imaisi minut sellaiseen pyörteeseen, että maalasin kolme päivää putkeen. Tässä joitain tuotoksia.

Kynttiläkruunu on hankittu jostain huonekalukaupasta vuosia sitten. Pullonkannakekynttelikkö on jonkun tuoma tuliainen. Ruskea kori on kirpputorilta. Kolme tavallista valokuvakehystä. Rikkinäinen kirjatuki ja vanha leipäkori. Liimaa, santapaperia ja maalia ja tällaisia niistä tuli.

Three days, glue, paint, sandpaper and some old stuff and here are some outputs.

Kynttelikkö näytti täysin valkoisena liian siistiltä, joten hioin sitä vähän ja vaikutelma on jotenkin emalinen. Toimii nyt tuollaisena ja myöhemminhän sen voi maalata aina uudelleen.

Tämäkin on mielestäni jotenkin kuluneen emalin näköinen. Mustana se oli halvan ja ikävän näköinen. Se vietti vuosia vintissä. Hämmästyin miten paljon sen ilme muuttui ja otin sen heti käyttöön.

Leipäkorin kuvio on kaunis ja se korostuu vielä valkoisena. Käyttöön tämäkin, muttei välttämättä leipäkoriksi.

Kirjateline pesi kasvonsa täysin. Kirjoitin tuohon keskelle ylös vielä mustalla Home ja pyyhkäisin kulmia hiukan santapaperilla. On oikein hyvän näköinen keittiön tasolla.

Nuottisivukorista tuli myös edustuskelpoinen. Siihen pääsivät keittiössä usein käytetyt mausteet. Toimii erinomaisesti ja näyttää hyvältä. 

Kehyksistä laitan kuvia myöhemmin.

Lopuksi vielä kuva ruokailutilasta, jossa ei ole maalattu mitään vaan innostuttu vaihtelemaan huonekalujen järjestystä.

This is our dining room. I haven´t painted there anything, just moved furnitures.



Suuri ruokailuryhmän pöytä toimii sivupöytänä ja tilanjakajana olohuoneeseen. Ryhmän tuolit toimittavat sohvan virkaa ikkunan edessä ja ruokapöytänä palvelee kirjaston tyylikalusteryhmä. Tuolit kaipaavat vielä valkoisia suojuksia.

Tuo lamppukin saa varmaan vaalennuskäsittelyn jossain vaiheessa eli prosessi jatkuu. Seuraavat esineet ovat jo kuivumassa.

Voikaa hyvin - Keep well
Seija

keskiviikko 4. elokuuta 2010

Hei maalataan - Let´s paint


Tästä se nyt sitten alkaa! Siis meidän kodin vaalennusprojekti. Olen pähkäillyt asian kanssa keväästä asti ja nyt päätös on tehty.

Kotimme on 80-luvulla rakennettu kaksikerroksinen harjakattoinen keltatiilitalo, jonka ulkoinen ilme on aikamoisen tiukka muiden värien ollessa musta, tumman ruskea ja oranssi. Talon ulkoasuun en kuitenkaan aio nyt puuttua, vaikka sekin muhii mielessäni.

Sisältä talo on 7 vuoden takaisen suuren remontin jäljiltä avara ja vaalea. Panelikatto ja seinät ovat valkoiset ja lattiat pääosin vaaleaa laminaattia. Tekstiilitkin ovat melkein kaikki valkeita.

Miten sitä sitten vielä vaalentaa? No kun kaikki, tai ainakin melkein kaikki huonekalut ovat tummaa tai keskiruskeaa puuta.

Joskus muinoin meillä oli selkeän mustavalkoinen, suoraviivainen sisustus. Sitten minä innostuin vanhoista tavaroista, mutta mieheni ei. Tehtiin kompromisseja: miehen mieliksi tummaa puuta ja uusvanhaa aidon vanhan asemesta. En antanut kuitenkaan periksi, vaan raahasin pikkuhiljaa sukulaisten hylkäämiä vanhoja kalusteita meille. Nyt, vuosikaudet siedätyshoitoa saaneena mieskin on sopeutunut niihin ja tiedän hänen viihtyvän myös kotimme tulevassa olomuodossa.

On kuitenkin muutama huonekalu, jotka jäävät ehdottomasti tummiksi:

1) Joululahjaksi saamani tamminen barokkiruokaryhmä. Sen pöytä on 2 x 1 m + 60 cm jatkopala. Tuolit (6 kpl) on korkeaselkäiset. Istuin ja selkänoja on verhoiltu tummanruskealla nahalla. Sekänojan yläosassa on koristekaiverrukset. Ryhmä on palvellut ennen meille tuloaan eräässä herrojen kabinetissa. Ryhmän ikää en tiedä, mutta se on vanhan ja arvokkaan oloinen.

2) Hääpäivälahjaksi saamani tyylihuonekalut: Suuri astiakaappi, pyöreä pöytä (jatkolevy) ja neljä tuolia.

3) Mieheni mummin keinutuoli.

Ne ovat ja pysyvät tummina tunnesyistä. Näistä huolimatta 157 neliöisessä talossa riittää kalusteita maalattavaksi!

Olen halunnut luoda itselleni mielikuvan tulevasta sisustuksesta ennen maalausurakan aloittamista, jotta olisi visio, jota käyttää runkona työn edetessä. Eli mitä kaikkea maalataan ja mitä voi yleensä maalata? Onnistuuko esimerkiksi Booknäsin keskiruskean lasiovellisen kirjahyllyn maalaaminen kotikonstein? Tai - onko siinä mitään järkeä? No, joku voi olla sitä mieltä, ettei koko projektissa ole mitään järkeä. Entäs sitten musta sähköpiano, joka on peruja pelkistetyltä musta-valkoisesta sisustuskaudelta? Sen maalaaminen tuskin onnistuu ollenkaan. Valkoinen, akustinen piano sopisikin paremmin suunnittelemaani sisustukseen, MUTTA...olen saanut pianon mieheltäni lahjaksi. Voi näitä lahjaksi saatuja huonekaluja ... ne ovat niin ihania ja niin pakottavia!

Vaalennuspäätös on kuitenkin tehty ja toimeen minä tartun. Ensin isken kiinni muutamiin pikkuesineisiin, jotta saan maalarinkäteni veryteltyä. Sitten jatkan vierashuoneen sisustuksen kanssa ja siitä sitten eteenpäin kaluste kalusteelta. Saas nähdä, mitä tästä tulee? Vaaleneeko huusholli vai omat ja miehen ohimohiukset?

Kannustuksia vastaanotetaan :)
Seija